Sälj din elektronik

Har din smarttelefon eller surfplatta gått sönder? Du kanske inte vill börja laga den utan hellre köper en ny. Men du kan faktiskt sälja din trasiga enhet online. Det finns flera företag som köper in gammal elektronik som de sedan lagar eller använder reservdelar av och säljer vidare igen. 

Många ger sina barn sin gamla mobiltelefon men de flesta telefoner hamnar nog i någon låda när man byter till en nyare modell. En del är inte trasiga utan bara en äldre modeller. 

Vill du handla mer medvetet inom mode, kan vi rekommendera dig att köpa en t-shirt ifrån shirtstore.se. Ett bolag som ligger i framkant vad gäller ekologisk bomull med minimerat Co2 avtryck. Vi köper alla våra företagskläder ifrån dem!

sälj din mobil

El-kretsen

El-kretsen ser till att mobiler återvinns på ett korrekt sätt. De plockar isär dem och det som går att återanvända görs det medans resten återvinns på korrekt sätt.

Men det är endast  ungefär 12,5 % av alla mobiltelefoner som säljs i Sverige hamnar hos el-kretsen. Var tar resten vägen? 

En del företag erbjuder kunderna att lämna in sin gamla mobil när de köper en ny. Dessa telefoner repareras och töms på data och säljs sedan i andra länder. Endast en liten andel av dessa telefoner säljs på den svenska marknaden då efterfrågan är för liten. 

Sen vet vi att en betydande del hamnar i lådan hemma. Dessa mobiltelefoner skulle istället kunna säljas till företag som handlar gamla mobiltelefoner online. På så sätt kommer de till nytta istället. 

Företag som köper elektronik online

Det finns både företag som köper din gamla hela fungerande elektronik och de som även köper in trasig elektronik. 

  1. Decluttr – sälj allt möjligt enkelt. Knappa in produktens streckkod och få ett pris. Sen skickar du varan till dem och du får pengarna. 
  2. Sellcell – Här får du en jämförelse med vad du kan få för din produkt för att veta att du får maximalt betalt. Skulle det vara så att företaget hittar en prisskillnad inom 24 timmar så får du även dubbla skillnaden. 
  3. Amazon inbyte – här får du en summa insatt på ditt  amazonkonto eller på ett amazon presentkort. 
  4. Swappa – här är det mer som en köp o säljsida. Du lägger upp din produkt med pris o beskrivning och sen väntar du på en köpare.