Boka lagning

Har din smarttelefon eller surfplatta gått sönder? Visste du att du kan laga den i de flesta fall? 

Det finns företag som tar emot din trasiga mobil, lagar den och sedan returnerar den till dig. Vill du inte skicka din mobil på lagning så finns det även en del butiker som reparerar mobiltelefoner. Däremot kan priset vara högre i en butik än när du beställer en lagning online. 

 

reparera trasig mobilö

Hur går det till att boka online?

Det är väldigt enkelt att boka lagning online. Beroende på vilken sida du väljer så är förfarandet lite annorlunda men i grunden är de samma enkla steg. 

Du börjar ofta med att boka lagning där du beskriver vad det är som ska lagas och vad som är trasigt. 

Först ska du skicka in din enhet. En del ställen beställer du en låda ifrån där du sedan lägger din mobil, surfplatta eller annan elektronisk utrustning som behöver lagas andra får du en fraktsedel och ordnar en låda själv. När du sedan har skickat in din enhet så lagas denna och därefter får du den i retur. 

Betalning sker oftast när reparationen är påbörjad och innan retur sker. Skulle det visa sig något dolt fel under lagning så kontaktas du innan för att se om ni önskar laga även detta och kostnad därefter. Ibland kan det hända att något går sönder under lagning och då har de flesta en garanti för att de ersätter för detta. Kolla upp det innan ni bokar lagning så att ni vet att ni får ersättning om olyckan skulle vara framme. 

Efter telefonen är lagad så ger många en garanti i 3 månader för att den ska fungera. Även denna garanti kan vara bra att kolla upp innan så att man vet att reparationen kommer att hålla och vara värt det.